Nyheter
Glade utegriser

Våre griser er sunne, friske og glade. De går ut og inn som de vil, mellom løsdriftsfjøset med halmstrø og et stort, inngjerdet beite. I

Les mer
Kortreiste, økologiske grønnsaker

Gjennom mange år har vi dyrket økologisk til vårt eget kjøkken, og vi har lang erfaring med både dyrking og bruk av topp varer. Restauranter og butikker i 

Les mer
Våre nettverk og samarbeidspartnere

Vi er medlem i flere nettverk, både lokalt, regionalt og nasjonalt, - alle dyktige aktører i kulturbasert og landbruksbasert reiseliv. Små og store perler, vel verdt å besøke! Sveinh

Les mer

 

Vennehelg i hovedbygningen

 

 

 

Den vakre hovedbygningen vår er perfekt for familie- og vennehelger. Dere leier hele huset fredag til søndag, og ordner mat og drikke selv.

 

Våre fem soverom er også tilbakeført til 1800-tallet. Her sover dere i historiske interiører og våkner til den deiligste Mjøsutsikt. Alle rommene har gode dobbeltsenger, – ti sengeplasser til sammen. 

 

Antikvariske hensyn har fått forrang på Sveinhaug; det er for eksempel ikke bad og toaletter på rommene, men på gangen. Den gode romfølelsen er derfor bevart, i likhet med husets perfekte symmetri. Håndklær og badekåper ligger på rommene, sjampo og såper på badet.

 

Dere bruker hovedkjøkkenet i første etasje og har tilgang til basisvarer der. I sommerhalvåret må dere gjerne høste inn det som trengs i vår store, økologiske kjøkkenhage. Snittblomster til bordene finner dere også i hagen. Duker, servietter og dekketøy finner dere i skapene. 

 

Godværskafeen er super til langbord og grilling i sommernatta, og dere bruker naturligvis også prydhagen. Den er nylig tilbakeført til sitt opprinnelige 1850-tallspreg.

 

Pris

Fredag til søndag, inntil ti personer kr 30 000,- inkludert oppredde senger og sluttvask.


  

 

Soverommene våre ligger i annen etasje i hovedbygningen.

 

 

Her er våre fem rom:

 

  

 

 Frk. Christensens værelse. Stort soverom (25 m2) med dobbeltseng, badekar og håndvask. Utsikt mot tunet.

 

 Bjørnsonrommet. Stort soverom (25 m2) med dobbeltseng og utsikt over Mjøsa. Henger sammen med gulrommet.

 

 

Gulrommet. Mindre soverom (12 m2) med dobbeltseng og utsikt mot Mjøsa. Henger sammen med Bjørnsonrommet. (Foto: Ringsaker kommune.)

 

Grønnrommet. Mindre soverom (12 m2) med queen-size seng og utsikt mot Mjøsa. (Foto: Ringsaker kommune.)

 

Grårommet skifter farge med lyset. Mindre soverom (12 m2) med dobbeltseng og utsikt mot Mjøsa.