Våre griser er sunne, friske og glade. De går ut og inn som de vil, mellom løsdriftsfjøset med halmstrø og et stort, inngjerdet beite. I
Les merGjennom mange år har vi dyrket økologisk til vårt eget kjøkken, og vi har lang erfaring med både dyrking og bruk av topp varer. Restauranter og butikker i
Les merVi er medlem i flere nettverk, både lokalt, regionalt og nasjonalt, - alle dyktige aktører i kulturbasert og landbruksbasert reiseliv. Små og store perler, vel verdt å besøke! Sveinh
Les merVåre griser er sunne, friske og glade. De går ut og inn som de vil, mellom løsdriftsfjøset med halmstrø og et stort, inngjerdet beite. I tillegg til røtter og gras som de roter opp selv, får de grønnsaksavskjær fra markedshagen og kraftfôr. De får leve betydelig lenger enn griser i konvensjonell drift, og vokser seg store, men ikke fete. Slaktevekten er på 130 - 150 kg (vanlig slaktevekt er på 75-80 kg.) Kjøttet er saftig og smakfullt med svært fin fettmarmorering. Slaktet og pakket på Hafjell slakteri.
Tynnribbe- UTSOLGT
Svinenakke- UTSOLGT
Ytrefilet med svor, 1,2- 2,7kg, a 240 kr/kg
Indrefilet- UTSOLGT
Stekeflesk m svor, 1-1,5 kg, a 120 kr/kg
Svineknoker, 1,2 – 2 kg a 120 kr/kg
Surret stek, 1,5 – 2 kg a 200 kr/kg
Farse, pk a 5 kg a kr 600,-
Svinelever, 1,5-2,5 kg a 80 kr/kg
Svinehjerter, ca 0,5 kg a 80 kr/kg
Hode, halve, 100 kr per stykk
Labber, 2 pk a 50 kr/pk
For bestilling, send oss en e-post med det du ønsker, så blir vi enige om levering.
Supre til ribba og knallgode på julebordet. Vi synes Viestads oppskrift godt kan krydres noe mer, mens væsken kan reduseres. Viestads oppskrift finner du her:
Vår justerte variant, tilpasset vår farse, finner du her:
1,5 kg medisterdeig
2 ss potetmel
1 ts revet muskat
1 ts malt ingefær
1 ts salt
2 dl H-melk
2 dl sviskegrøt eller 10-20 gode svisker, delt i passe biter
salvieblader
Følg ellers Viestads fremgangsmåte. Til julebordet passer det godt med små boller.
Enter text here
Lag pålegg til brødskiva di selv, oppfordrer Henrik J. Henriksen, - i stedet for å kjøpe dyrt og dårlig kjøttpålegg pakket i altfor mye plast. Vi er hjertens enige, og anbefaler Henriksens oppskrift her.
Vil du lage din egen svenske juleskinke, finner du en oppskrift her. Du må tilpasse mengden salt/sukker og vann til størrelsen på skinken.
Prøv gjerne denne smakfulle glaseringen, stjålet fra Lise Finckenhagen.
1 dl sennep, gjerne fin og grov dijonsennep
1 dl brunt sukker
0.5 dl honning
1.5 dl loffsmuler
0.5 ts malt nellik
0.25 ts malt ingefær
1 ts appelsinskall, finrevet
Rør sammen, smør blandingen utover juleskinken og gratiner ved 215 grader i cirka 15 minutter, eller til glasuren har fått en fin og gylden farge. Dryss over litt ekstra appelsinskall før servering.
Med denne marinaden blir svinekjøttet akkurat passe julete i førjulstida, men du unngår å bruke opp ribbekvota før julaften. Den kan brukes på ulike stykningsdeler; skinke-eller bogstek, filet, kam, o.a. Du må bare tilpasse kjernetemperatur og steketid. Her er det brukt surret stek, 1-2 kg.
1.5 stk økologisk appelsin, saften av og 1 ts finrevet skall
2 ss sterk sennep
2 ss mykt smør
0.5 ts tabasco
1 ts brunt sukker
1 ss frisk/tørket timian
1 ts salt
0.5 ts pepper
---
5 dl lokal eplejus
Ta av nettet, rut svoren. Tapetkniv eller skalpell fungerer best. Gni svoren godt inn med salt, og kjøttet med appelsin- og sennepsblandingen. La gjerne stå natten over.
Legg kjøttet i en ildfast form, hell i eplejus og dekk til med folie. Sett i forvarmet ovn på 200 °C. Damp i ca. 45 minutter.
Skru temperaturen ned til 175 °C, ta av folien og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen. Kjøttet er ferdig når steketermometeret viser 70 °C, dette tar 30-60 minutter til, avhengig av stekens størrelse. Om du ikke får sprø svor, bruk grillelementet mot slutten.
Mens kjøttet hviler, koker du inn eplesjyen og siler den.
Vi liker å servere den med en god potetstappe, appelsinkokt kålrot og stekt rosenkål.
Noko heilt anna; hot og veldig godt. Passer når du skal ha mange og vil preppe i god tid. Nydelig slaw til. Oppskriften finner du her.