Nyheter
Glade utegriser

Våre griser er sunne, friske og glade. De går ut og inn som de vil, mellom løsdriftsfjøset med halmstrø og et stort, inngjerdet beite. I

Les mer
Kortreiste, økologiske grønnsaker

Gjennom mange år har vi dyrket økologisk til vårt eget kjøkken, og vi har lang erfaring med både dyrking og bruk av topp varer. Restauranter og butikker i 

Les mer
Våre nettverk og samarbeidspartnere

Vi er medlem i flere nettverk, både lokalt, regionalt og nasjonalt, - alle dyktige aktører i kulturbasert og landbruksbasert reiseliv. Små og store perler, vel verdt å besøke! Sveinh

Les mer

Glade utegriser

Våre griser er sunne, friske og glade. De går ut og inn som de vil, mellom løsdriftsfjøset med halmstrø og et stort, inngjerdet beite. I tillegg til røtter og gras som de roter opp selv, får de grønnsaksavskjær fra markedshagen og kraftfôr. De får leve betydelig lenger enn griser i konvensjonell drift, og vokser seg store, men ikke fete. Slaktevekten er på 130 - 150 kg (vanlig slaktevekt er på 75-80 kg.) Kjøttet er saftig og smakfullt med svært fin fettmarmorering. Slaktet og pakket på Hafjell slakteri.

Stykningsdeler og pris

 

Tynnribbe- UTSOLGT

Svinenakke- UTSOLGT

Ytrefilet med svor, 1,2- 2,7kg, a 240 kr/kg

Indrefilet- UTSOLGT

Stekeflesk m svor, 1-1,5 kg, a 120 kr/kg

Svineknoker, 1,2 – 2 kg a 120 kr/kg

Surret stek, 1,5 – 2 kg a 200 kr/kg

Farse, pk a 5 kg a kr 600,-

Svinelever, 1,5-2,5 kg a 80 kr/kg

Svinehjerter, ca 0,5 kg a 80 kr/kg

Hode, halve, 100 kr per stykk

Labber, 2 pk a 50 kr/pk

 

For bestilling, send oss en e-post med det du ønsker, så blir vi enige om levering. 

 

Oppskrifter


Andreas Viestads medisterkaker

Supre til ribba og knallgode på julebordet.  Vi synes Viestads oppskrift godt kan krydres noe mer, mens væsken kan reduseres. Viestads oppskrift finner du her: 

 

Vår justerte variant, tilpasset vår farse, finner du her: 
1,5 kg medisterdeig
2 ss potetmel 
1 ts revet muskat
1 ts malt ingefær
1 ts salt
2 dl H-melk
2 dl sviskegrøt eller 10-20 gode svisker, delt i passe biter
salvieblader

Følg ellers Viestads fremgangsmåte. Til julebordet passer det godt med små boller.

 

Appelsin- og sennepsmarinert svin med eplesjy

 Denne marinaden kan du bruke på ulie stykningsdeler; skinke-eller bogstek, filet, kam, o.a. Du må bare tilpasse kjernetemperatur og steketid. Her er det brukt surret stek, 1-2 kg.

 

1.5 stk økologisk appelsin, saften av og 1 ts finrevet skall

2 ss sterk sennep

2 ss mykt smør

0.5 ts tabasco

1 ts brunt sukker

1 ss frisk/tørket timian

1 ts salt

0.5 ts pepper

---

5 dl lokal eplejus

 

Ta av nettet, rut svoren. Tapetkniv eller skalpell fungerer best. Gni svoren godt inn med salt, og kjøttet med appelsin- og sennepsblandingen. La gjerne stå natten over.

 

Legg kjøttet i en ildfast form, hell i eplejus og dekk til med folie. Sett i forvarmet ovn på 200 °C. Damp i ca. 45 minutter. 

 

Skru temperaturen ned til 175 °C, ta av folien og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen. Kjøttet er ferdig når steketermometeret viser 70 °C, dette tar 30-60 minutter til, avhengig av stekens størrelse. Om du ikke får sprø svor, bruk grillelementet mot slutten.

Mens kjøttet hviler, koker du inn eplesjyen og siler den.

 

Server med for eksempel en god potetstappe, appelsinkokt kålrot og stekt rosenkål.