Nyheter
Åpne søndager i juli

Sommeren 2021 holder vi åpent alle søndager i juli med slik tilbud: Kl. 12.00: Hagehistorisk vandring med eier og driver Ingeborg. Inngang kr 125,- per person. Kl. 12.00 - 16.00:

Les mer
Våre korona-tiltak

Vi har åpnet for utleie til private selskap fra sommeren av, men med dagens smittesituasjon er det forløpig ikke mulig å si hva som lar seg gjennomføre. Vi holder stengt inntil videre, og det er

Les mer
Våre nettverk og samarbeidspartnere

Vi er medlem i flere nettverk, både lokalt, regionalt og nasjonalt, - alle dyktige aktører i kulturbasert og landbruksbasert reiseliv. Små og store perler, vel verdt å besøke! Sveinh

Les merOm oss

i 2008, etter to år med restaureringsarbeider på hovedbygningen, kunne vi ta imot gjester til de første selskapene, møtene og overnattingene. Siden dengang har vi tatt i mot titusenvis av gjester i huset, på Hagehistorisk marked, i Godværskafeen, hagebutikken og galleriet.

Arbeidet med å tilbakeføre den historiske hagen startet i 2019, etter mange år med kildearbeid og dokumentasjon. Det unike seterfjøset i Ringsakerfjellet er også restaurert og til utleie, mens seterhuset fremdeles venter tålmodig på sin tur.

 

Det har vært et mål å finne tilbake til det komplette lystgårdsanlegget som ble bygget i 1850, med hus og hage, bruke det i nye sammenhenger, og
formidle gleden ved å ta vare på kulturarven. Jeg ville skape et sted jeg selv kunne ha ønsket meg å være gjest, og ikke minst ville jeg finne en måte å drive Sveinhaug på, der jeg fikk brukt min egen faglige bakgrunn og det jeg ellers måtte ha av ferdigheter.

 

 

Jeg er utdannet kunsthistoriker med hagehistorie som spesiale. Jeg har selv vokst opp på Sveinhaug med mor og far og fem søsken, og er femte generasjon på gården. Mine egne tre barn fikk vokse opp med gjester i huset, og har lært seg å bli glad i folk og fest og mat og gode råvarer, – og har også fått lære seg å jobbe. Vi har fått til dette sammen, og ikke minst har vi fått det til sammen med våre fabelaktige gjester, – mange tusen hvert år, som setter så pris på omgivelsene, maten og stemningen. Dere skulle bare visst hvor mye det varmer og inspirerer oss, – tusen takk for det!

 

Takk også for alle priser, utmerkelser og gode omtaler i løpet av disse årene; for Olavsrosa, for Den Nasjonale Kulturlandskapsprisen, for Ringsaker kommunes kulturpris, og for Europa Nostra Norges nominasjon til Europa Nostra Award. Det har vært fryktelig stas med alt sammen!

 

Beste hilsen
Ingeborg på Sveinhaug

 

Et lite utvalg hyggelige omtaler.
(Fra toppen; Bonytt, Norsk Ukeblad,  D2, og Toppen Bech på Visit Norway)